Politică

Salariile angajaților medicali, majorate începând cu luna curentă

Începând cu această lună, angajații din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală vor primi salarii mai mari, în medie cu 15%.

Totodată, personalul medical va beneficia de un supliment pentru munca pe timp de noapte, mai mare cu 15%. Decizia a fost luată de Guvernul Republicii Moldova, ca urmare a aprobării pachetului „Spor pentru Moldova”, transmite Știri.md

Potrivit deciziei, salariile personalului medical vor fi majorate de la 13% până la 17%, în funcție de experiența în specialitate. De asemenea, pentru personalul auxiliar sanitar și administrativ-gospodăresc este prevăzută o creștere cu 15%.

Astfel, circa 48.000 de lucrători medicali vor beneficia de o majorare a salariului. 

Prin urmare, salariul mediu al unui medic va crește de la 17.344 de lei la 19.945 de lei, al unui asistent medical – de la 11.094 de lei la 12.758 de lei, iar al unei infirmiere – de la 6.510 lei la 7.486 de lei.

Amintim că, în cadrul unei conferințe de presă din 25 septembrie, prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a anunțat măriri de salarii, sporuri și plăți unice pentru angajații mai multor domenii din Republica Moldova.

Printre aceștia se află angajații instituțiilor medicale, dar și cadrele didactice. 

#angajați_medicali #salarii #majorare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button