Politică

Sandu, despre amenințarea lui Lavrov: Nu sunt în măsură să ne dea lecții

Rusia nu este în măsură să ne dea nouă lecții de democrație. Suntem într-o situație complicată și avem nevoie să ne consolidăm și sectorul de securitate, și cel de apărare.

Declarația aparține președintelui Maia Sandu și a fost făcută în cadrul emisiunii „Dincolo de alb și negru” de la TVR 1, transmite sursa.

„Rusia nu este în măsură să ne dea nouă lecții de democrație. Sfatul meu pentru ei este să analizeze clasamentele internaționale atunci când vine vorba despre valorile democratice și cum se poziționează statele în aceste clasamente. În rest, acțiunile noastre sunt îndreptate pentru consolidarea democrației, pentru consolidarea instituțiilor statului așa încât instituțiile statului să poată să protejeze cetățenii. Suntem într-o situație complicată și avem nevoie să ne consolidăm și sectorul de securitate, și sectorul de apărare”, a spus Maia Sandu în platoul TVR Moldova. 

Precizăm că ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, într-un interviu acordat postului de televiziune Rossia 24, că Occidentul a pus ochii acum pe Republica Moldova pentru a avea rolul ”următoarei Ucraine”, în timp ce președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este ”pregătită, practic, pentru aproape orice”. 

#Maia_Sandu #Lavrov #amenințarea

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button