Societate

Sandu i-a felicitat pe credincioși de Paștele catolic

Președintele Maia Sandu i-a felicitat pe toți cetățenii care sărbătoresc Paștele Catolic pe 31 martie. Totodată, șeful statului a remarcat că astăzi este sărbătoare pentru protestanți și enoriașii bisericilor armene, transmite sursa.

„Urez un Paște binecuvântat tuturor creștinilor catolici, protestanților și enoriașilor Bisericii Apostolice Armene care sărbătoresc astăzi Învierea Domnului! Sărbători fericite!”, a scris șeful statului pe rețelele de socializare.

Conform recensământului din 2014, 0,1% din populația Republicii Moldova se consideră catolici. Totodată, în Moldova există Episcopia Romano-Catolică a Chișinăului, care are 20 de parohii. Cea mai cunoscută biserică catolică se află în centrul Chișinăului – Catedrala Providenței Divine.

În acest an, catolicii din întreaga lume și din Moldova sărbătoresc Paștele pe 31 martie. În articolul „Iepurașii de ciocolată și chiflele încrucișate”, NM a vorbit despre ce sunt tradițiile catolice de Paște și de ce catolicii și creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele în zile diferite.

#Sandu #Paștele_Catolic #felicitare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button