Război în Ucraina

Sandu spune ce conțin documentele la care s-a referit Zelenski

Documentele la care s-a referit Vladimir Zelenski atunci când a avertizat R. Moldova privind intențiile de destabiliza situația din R. Moldova, au fost anunțate de Maia Sandu.

În cadrul unui briefing de presă, șefa statului a declarat că Kremlinul intenționa să destabilizeze situația din țară prin ”proteste și luare de ostatici”, transmite sursa.

”Declarațiile președintelui Vladimir Zelenski, despre planurile Federației Ruse de a destabilizare a R. Moldova au fost confirmate de instituțiile noastre.

Planul Rusiei de a întreprinde acțiuni subversive pe teritoriul statului nostru nu este unul nou, tentative de destabilizare au existat și în toamna anului trecut, doar ele nu și-au atins obiectivul datorită intervenției ale instituțiilor noastre de securitate.

În perioada ocrombrie-decembrie, Poliția și SIS au intervenit în mai multe cazuri de organizare a elementelor criminale și au stopat tentativele”, a spus Sandu.

Ceea ce privește de documentele la care s-a referit Zelenski, Sandu a spus că acestea conțineau informații despre pașii care urmau să-i întreprindă Kremlinul pentru a destabiliza situația în țară.

În context, președinta a cerut următoarele acțiuni: ”Instituțiile statului, și mai ales instituțiilor de securitate și de asigurare a ordinii publice, să dea dovadă de vigilență maximă.

Parlamentul Republicii Moldova trebuie să adopte, în cel mai scurt timp, proiectele de lege care vor oferi SIS și procuraturii instrumentele necesare pentru a combate mai eficient riscurile la adresa securității țării. Toți cei care participă în aceste acțiuni îndreptate împotriva statului Republica Moldova – elemente externe, membri ai partidelor politice și grupărilor criminale, și toți cei care îi protejează pe aceștia, trebuie să fie trași la răspundere”, a declarat șefa statului.

#Sandu #Zelenski #Moldova #atac

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button