Economie

Șapte persoane vor beneficia de mijloace financiare unice pentru procurarea spațiului locativ

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, alocarea a 369 mii de lei pentru plata unor indemnizații unice pentru procurarea spațiului locativ. Sursă.

Ministerul Finanțelor va aloca din bugetul de stat autorităților publice locale mijloace financiare pentru 7 beneficiari din 6 raioane: Cahul, Căușeni, Călărași, Edineț, Nisporeni și Rezina. Este vorba despre patru participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, un participant la acțiunile de luptă din Afganistan și doi participanți la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl.

Indemnizații unice vor putea primi cetățenii care nu au beneficiat de credite preferențiale de la instituțiile financiare și nu au fost asigurați cu spațiu locativ la situația din 22 octombrie 2004.

În bugetul de stat pentru anul 2021 în scopul nominalizat este prevăzută suma de 1 mil. de lei, dintre care, până în prezent au fost executate 410,0 mii lei.

Proiectul dat a fost elaborat în baza Hotărârii Guvernului nr. 836/2010 cu privire la acordarea indemnizațiilor unice pentru construcția sau procurarea spațiului locativ, sau restaurarea caselor vechi unor categorii de cetățeni.

De indemnizații unice pentru construcția sau procurarea spațiului locativ, sau restaurarea caselor vechi sunt în drept să beneficieze participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, participanții la acțiunile de luptă din Afganistan, participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button