Politică

Schemă de preluare ilegală a unor terenuri care aparțin Primăriei Chișinău, deconspirată! Șapte persoane implicate

Ofițerii Centrului Național Anticorupție, procurorii anticorupție și INI au deconspirat o schemă de obținere ilegală a unor terenuri care aparțin Primăriei Chișinău, care a adus municipalității un prejudiciu considerabil. Oamenii legii au efectuat miercuri dimineață, 14 decembrie, 9 percheziții, transmite sursa

Potrivit CNA, schema ar fi fost pusă la cale de șapte persoane. Potrivit materialelor cauzei, un angajat al Agenției Servicii Publice identifica persoane cu drept de proprietate asupra unor terenuri care se mărginesc cu loturi ce aparțin Primăriei, după care, împreună cu acestea, instalau la hotarele terenurilor blocuri de beton. Ulterior, se construia o șură sau altă construcție pretins provizorie, amplasată deja pe lotul Primăriei, pe care o legalizau, înregistrând-o în Registrul bunurilor imobile. Până acum, au fost identificate cinci cazuri de preluare abuzivă a proprietăților Primăriei mun. Chișinău.

În urma acțiunilor de urmărire penală, au fost ridicate telefoane mobile, purtători de informații și înscrisuri de ciornă, o persoană fiind reținută pentru 72 de ore. Aceasta este cercetată pentru abuz de putere sau de serviciu. Celelalte persoane vizate sunt cercetate, la această etapă, în stare de libertate, urmând ca procurorii să stabilească statutul lor procesual, în funcție de probatoriul acumulat.

#Schemă #preluare_ilegală #terenuri #Primăria_Chișinău

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button