Politică

Șefa statului a solicitat Guvernului, la Forumul primarilor, să majoreze salariile aleșilor locali

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a solicitat Guvernului, la Forumul primarilor de sâmbătă, majorarea salariilor aleșilor locali, a viceprimarilor și secretarilor consiliilor locale, transmite sursa.

„Este imposibil să conduci o comunitate către prosperitate cu salarii mici”, a spus șeful statului.

Maia Sandu a mai remarcat că localitățile din țara noastră au nevoie de condiții bune de viață.

„Ar trebui să fim uniți printr-un obiectiv simplu – o viață mai bună pentru fiecare locuitor al Moldovei. În urmă cu trei ani, mi-am luat public un angajament față de toți primarii țării noastre. Le-am promis că îi voi sprijini în crearea și voi fi avocat pentru Asociațiile Administrațiilor Locale și voi continua să urmăresc această misiune”, a spus șeful statului.

Amintim că astăzi, 9 decembrie, la Palatul Republicii se desfășoară Forumul primarilor sub egida Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. La eveniment urmau să participe circa 900 de aleși locali.

Progamul evenimentului cu genericul „Viitorul administrației publice locale” include două sesiuni de discuții cu reprezentanții Executivului, ai Parlamentului și experți din mediul asociativ.

„În cadrul acestora, participanții vor vorbi despre dezvoltarea localităților în procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană, fondurile pentru dezvoltare regională și oportunitățile pentru comunități”, anunța instituția prezidențială.

#Sandu #Guvern #primari #salariile

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button