Război în Ucraina

Șeful armatei ruse, umilit de mercenarii Wagner în Bahmut. Reacția senină a lui Prigojin

Jurnalistul bulgar Christo Grozev de la site-ul de investigații Bellingcat a distribuit o înregistrare video în care apar membri ai grupului de mercenari Wagner care îi spun șefului Statului Major al forțelor armate ruse Valeri Gerasimov că nu este bun de nimic, afirmând despre el că este un „nenorocit”, luptătorii fiind supărați că nu au suficiente proiectile de artilerie, transmite sursa.

Videoclipul ar arăta luptători ai grupului paramilitar Wagner, finanțat de Evgheni Prigojin, în orașul ucrainean Bahmut, cel mai fierbinte punct de pe întreg frontul la ora acutală, adresându-se lui Valeri Gerasimov și spunând: „Ești un nemernic! Unde sunt obuzele? Nu mai avem obuze aici”.

Grozev relatează că Evgheni Prigojin, omul de afaceri rus care a fondat grupul Wagner, a declarat că nu are „nimic de spus despre acest videoclip”, ceea ce, potrivit jurnalistului bulgar, înseamnă că aliatul lui Putin aprobă, în esență, atacul împotriva lui Gerasimov.

Zona din Donețk este intens disputată între forțele ucrainene, care încearcă să apere orașul Bahmut și să câștige teren în est, și forțele rusești care atacă de luni de zile pentru a încerca să îl cucerească.

În Ajunul Crăciunului, Statul Major General al forțelor armate ucrainene a declarat că în zona Bahmut au avut loc trei atacuri cu rachete, 10 lovituri aeriene și 62 de atacuri cu sisteme de rachete cu lansare multiplă.

Rusia a crescut numărul de trupe, arme și echipamente militare care sunt transferate pe linia frontului în Ucraina folosindu-se de linia ferată, a declarat vineri Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, potrivit Ukrainska Pravda.

#Șeful_armatei_ruse #Wagner #Bahmut #Prigojin

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button