Politică

Șeful diplomației Republicii Moldova a avut o întrevedere la Berlin cu ministra de stat pentru Europa și Climă a Germaniei

Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu a avut o întrevedere la Berlin cu Anna Luehrmann, ministra de stat pentru Europa și Climă a Germaniei. Potrivit unui comunicat al MAEIE, oficialii au vorbit despre procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și progresele înregistrate de către autorități în vederea îndeplinirii recomandărilor Comisiei Europene și transpunerea acquis-ul comunitar în legislația națională, notează sursa.

„I-am mulțumit doamnei Luehrmann pentru sprijinul ferm al Germaniei și am reiterat determinarea țării noastre de a continua implementarea reformelor pentru a aduce Republica Moldova în Uniunea Europeană.

Ne-am referit și la situația din regiune, subliniind faptul că Republica Moldova își consolidează reziliența și reușește să contracareze încercările de destabilizare, inclusiv datorită suportului acordat de Germania”, a declarat oficialul moldovean.

 La rândul său, ministra de stat pentru Europa, Anna Luehrmann, a reafirmat angajamentul Germaniei de a oferi R. Moldova în continuare suport în implementarea agendei de reforme și în procesul de aderare la Uniunea Europeană, este menționat în comunicat.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, efectuează în perioada 27-29 martie, o vizită de lucru la Berlin, Germania. Oficialul urmează să aibă o întrevedere cu ministra de externe a Germaniei, Annalena Baerbock.

TV8 amintește că Republica Moldova a depus oficial cererea de aderare la Uniunea Europeană la 4 martie 2022. 

Ulterior, Consiliul European a recunoscut perspectiva europeană a Republicii Moldova și a decis să-i acorde statutul de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană. 

În acest context, Comisia Europeană a fost invitată să transmită Consiliului European un raport cu privire la îndeplinirea condițiilor prevăzute în avizul său din 17 iunie 2022, ca parte a pachetului periodic de extindere. Consiliul European va decide asupra etapelor următoare o dată ce vor fi îndeplinite toate condițiile.

#UE #RepublicaMoldova

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button