InternaţionalRăzboi în Ucraina

Șeful Ministerului Apărării al Ucrainei: demobilizarea este posibilă numai după încheierea războiului

Ministrul ucrainean al apărării, Rustem Umerov, a spus că despre demobilizarea armatei se va putea vorbi doar după încheierea războiului. A spus asta într-un interviu acordat Suspilna, transmite sursa.

„Putem folosi cuvântul „demobilizare” doar după încheierea războiului”, a spus Umerov.

El a precizat că, din moment ce armata rusă continuă să lupte, Ministerul Apărării ucrainean a găsit soluții care să permită unei persoane care se află pe front de doi ani să înțeleagă „care vor fi regulile ca să se odihnească sau să fie parțial externată. ”

„Lucrăm la acest lucru din punct de vedere juridic, legislativ și tehnic”, a spus Umerov, explicând că departamentul pregătește un proiect de lege corespunzător.

„Acesta va fi un grup uriaș de decizii care s-au acumulat în ultimii doi ani. În general, scopul nostru este să schimbăm paradigma pentru ca serviciul să nu fie perceput ca pedeapsă”, a adăugat ministrul.

În cadrul unei conferințe de presă din 19 decembrie, președintele ucrainean Vladimir Zelensky a declarat că Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a propus mobilizarea suplimentară a 400-500 de mii de oameni. Potrivit acestuia, nu a aprobat aceste cifre, deoarece acum nu există încă o înțelegere cu privire la rotații și concedii pentru militarii activi. „Nu am văzut încă nicio demobilizare acolo”, a spus Zelensky.

În Rusia, rudele celor mobilizați au creat un canal de telegram „The Way Home”; cer întoarcerea celor dragi din războiul din Ucraina. Ministerul rus al Apărării a spus că perioada de serviciu militar a celor mobilizați se va încheia numai după ce președintele rus Vladimir Putin va semna un decret privind finalizarea „mobilizării parțiale”.

#Umerov #demobilizare #război_în_Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button