Război în Israel

Șeful OMS cere Israelului să ridice blocada asupra Gaza

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a cerut marți Israelului să elimine toate restricțiile impuse asupra ajutoarelor care intră în Fâșia Gaza, scrie Evz.ro, conform sursei.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom, a declarat că principala rută de intrare a ajutoarelor medicale vitale în Gaza din Egipt a fost întreruptă. Acțiunea a avut loc în timpul unei operațiuni militare israeliene din orașul Rafah din sudul Gaza: „Într-un moment în care populația din Gaza se confruntă cu foametea, îndemnăm Israelul să ridice blocada de ajutor. Trebuie să lase ajutorul să treacă”, a declarat Tedros în cadrul unei conferințe de presă la Geneva.

Ajutorul umanitar sosit în portul temporar construit de Statele Unite în largul coastelor Fâşiei Gaza nu a fost încă distribuit populaţiei, ameninţată cu foametea în teritoriul devastat de războiul dintre Israel şi Hamas, a anunţat marţi Departamentul american al Apărării, notează AFP. Încărcat în Cipru, acest ajutor urma să fie distribuit “rapid”, au promis săptămâna trecută autorităţile americane, în timp ce livrarea de alimente este aproape blocată de când Israelul a preluat pe 7 mai controlul pe partea palestiniană a punctului de frontieră esenţial Rafah cu Egiptul.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat pentru media americane că Israelul nu are planuri de a construi colonii în Fâşia Gaza după ce se va încheia războiul împotriva Hamas, relatează miercuri dpa. “Să reinstalăm colonii în Gaza nu a fost niciodată în plan. Unii dintre alegătorii mei nu sunt fericiţi din acest motiv, dar aceasta este poziţia mea”, a declarat el marţi într-un interviu pentru canalul CNN.

#război #Israel #OMS

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button