Societate

Segment de drum la Orhei reparat de mântuială. Compania riscă să fie inclusă în „lista neagră”

Drumul R20 Orhei – Rezina – Rîbnița, din localitatea Step Soci, raionul Orhei nu corespunde normelor de calitate, spun responsabilii de la Administrația de Stat a Drumurilor, după ce au recepționat lucrările de reparație. Antreprenorul responsabil va fi penalizat și riscă să fie inclus în lista de interdicții a operatorilor economici.

Administrația de Stat a Drumurilor spune că în urma verificării lucrărilor de asfaltare executate pe drumul R20 Orhei – Rezina – Rîbnița, din localitatea Step Soci, raionul Orhei, a fost identificat că acestea nu corespundeau normelor de calitate și antreprenorului i-a fost solicitat să remedieze neconformitățile.

Aceștia mai declară că pe parcursul anului 2021, ASD a atenționat repetat SC „STACI GRUP” SRL despre necesitatea de a finaliza lucrările contractuale finanțate din fondul rutier, însă antreprenorul nu a intervenit nici într-un mod.

„Prin neexecutarea obligațiilor sale contractuale, agentul economic creează disconfort la trafic, pune în pericol siguranța rutieră și cauzează situații de accident pe tronsonul de drum R20”, spun reprezentanții ASD.

În prezent, responsabilii întreprind toate acțiunile legale necesare pentru ca antreprenor să-și onoreze obligațiunile stipulate în contract, inclusiv prin aplicarea penalităților de întârziere, reținerea garanției de bună execuție și înaintarea propunerii privind introducerea antreprenorului SC „STACI GRUP” SRL în lista de interdicții a operatorilor economici conform Hotărârii Guvernului nr. 1418 din 28.12.2016.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button