Politică

Sergiu Litvinenco despre afirmația sa în adresa funcționarilor „mai atent cu gazul, că vin procurorii”

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco nu regretă declarația prin care a amenințat funcționarii cu inspectorii de integritate și cu procurorii, dacă nu vor fi atenți la facturile pe gaz, publicate pe rețele. Conform sursei, după valul de critici la adresa sa, oficialul a precizat, la Puterea a Patra de la N4, că afirmațiile au fost interpretate eronat și că nu s-a referit la toți cetățenii, ci la demnitarii publici, care toată viața au lucrat la stat și afișează o factură unde apare o suprafață de 250 metri pătrați.

„În acea declarație nicdecum nu m-am referit la cetățeni, eu înțeleg foarte bine situația prin care trec cetățenii Republicii Moldova, din păcate iată că suntem într-o năpastă când au venit peste noi aceste creșteri exorbitante ale tarifelor la resursele energetice pe plan internațional și evident că este complicat la toată lumea să facă față.

Declarația mea a vizat exclusiv situația în care un demnitar public, care toată viața a lucrat la stat, afișează de exemplu o factură unde apare suprafața de 250 metri pătrați, evident cu o factură mare la gaz, deci în situația în care în declarația lui de avere nu apare această proprietate cu această suprafață mi-am pus o întrebare: „Oare nu se teme acest funcționar, care a lucrat toată viața la stat, care a avut un salariu de 10 mii de lei, dar trăiește într-un castel de 250 de metri pătrați, oare nu se teme că cineva se va uita în declarația lui de avere și va constata această discrepanță?” Și, dincolo de asta, eu am spus la final despre confiscarea averilor, care, la un moment dat, trebuie să se producă în Republica Moldova”, a menționat Sergiu Litvinenco.

Analistul politici Dionis Cenușă a criticat declarațiile ministrului Justiție, Sergiu Litvinenco, referitor la funționarii de stat care își publică facturile. Acesta susține că Litvinenco „trebuie să-și retragă dreclarațiile și să-și ceară scuze publice”.

Comentariul ministrului Justiției referitor la publicarea facturilor la gaz de funcționeri publici a stârnit un schimb de replici aprinse între fostul premier Chicu, care l-a criticat, și deputatul PAS Dumitru Alaiba.

Fostul prim-ministru, Ion Chicu susține că „zeci de mii de moldoveni rabdă povara facturilor insuportabile, în speranța oarbă că un potlogar va face reforma justiției”. Acesta susține că Litvinenco sperie lumea cu „represalii”.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, le sugerează funcționarilor angajați la stat să nu se mai plângă pe factura la gaz pentru că „în loc de publicitate, ar putea să atragă atenția inspectorilor de integritate și procurorilor”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook. Totodată, Litvinenco a menționat că prin astfel de postări „lacrimogene”, „ies la iveală nu atât sumele, ci metrii pătrați în care locuiesc”.

După ce Sergiu Litvinenco, le-a sugerat funcționarilor angajați la stat să nu se mai plângă pe factura la gaz pentru că „în loc de publicitate, ar putea să atragă atenția inspectorilor de integritate și procurorilor”. Fadei Nagacevschi susține că astfel Litvinenco a decis „să apere guvernarea prin a avertiza oamenii să nu publice facturile la gaz”. Potrivit lui, pentru astfel de declarații, într-un stat de drept, ministrul Justiției „și-ar da demisia”.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button