Politică

Negocierile privind Acordul de Comerț Liber cu EFTA, pe ultima sută de metri

Negocierile pe marginea Acordului de Comerț Liber cu EFTA – Elveția, Islanda, Liechtenstein și Norvegia au avansat dinamic, fiind pe ultima sută de metri. O spune președinta Maia Sandu. În cadrul unei discuții cu președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, șefa statului a menționat că acest acord va contribui la creșterea schimburilor comerciale cu țările EFTA, transmite IPN.

În drum de la Geneva, unde a participat la Summitul privind cooperarea eficientă pentru dezvoltare, Maia Sandu a avut o discuție cu președintele Elveției, Ignazio Cassis.

Interlocutorii au vorbit despre cooperarea bilaterală, despre situația complicată din regiune, despre crizele multiple cu care se confruntă Republica Moldova și acțiunile pe care autoritățile le întreprind pentru a reduce impactul acestora asupra populației.

„Am mulțumit pentru asistența oferită de Elveția în mai multe domenii, inclusiv pentru proiecte de sănătate, apă și canalizare, dezvoltare a comunităților locale, protecție a mediului, dezvoltare a învățământului profesional tehnic, diasporă și cultură”, a subliniat Maia Sandu, citată într-un comunicat de presă al Președinției.

„I-am mulțumit președintelui Cassis și pentru susținerea acordată de partea elvețiană în cadrul discuțiilor privind Acordul de Comerț Liber cu EFTA și am apreciat faptul că negocierile de substanță pe marginea acestuia sunt pe ultima sută de metri. Acest acord va contribui la creșterea schimburilor comerciale cu țările EFTA – Elveția, Islanda, Liechtenstein și Norvegia”, a mai spus Maia Sandu.

#EFTA #Maia_Sandu #Ignazio_Cassis #Negocierile

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button