Război în Ucraina

Serviciile speciale rusești dispersează un videoclip regizat pentru a discredita Ucraina în rândul musulmanilor – expert

Serviciile militare rusești răspândesc în mass-media un alt videoclip regizat pentru a discredita Ucraina în rândul musulmanilor și pentru a distrage atenția de la eșecul agenților lor din Suedia.

Acest lucru a fost declarat de expertul militar și politic Oleksandra Kovalenko pe pagina sa de Facebook, comentând videoclipul apărut în spațiul informațional rusesc, în care se presupune că soldații AFU taie untură pe Coran, precum și aprind un foc cu ea

“Desigur, acest spectacol este atât de copleșitor în ceea ce privește spectaculozitatea și punerea în scenă. Însăși mediocritatea ideii de a filma așa ceva este izbitoare, mai ales ținând cont de rolurile slabe ale actorilor și de abordarea mediocră a unui subiect atât de exagerat și artificial pentru “complot””, scrie Kovalenko.

Potrivit expertului, propaganda rusă încearcă în continuare să impună imaginea AFU ca fiind ceva mizantropic și intolerant față de alte națiuni, credințe și așa mai departe. Cu alte cuvinte, continuă să alimenteze falsul de a lupta împotriva “nazismului” ucrainean.

“De asemenea, prin filmarea și distribuirea unui astfel de videoclip, propaganda rusă încearcă să provoace indignarea și respingerea țărilor musulmane față de Ucraina. Sunt mai mult decât sigur că acest videoclip va încerca să-l pompeze prin canalele de scurgere rusești către țările în care religia principală este islamul”, a scris Kovalenko.

Expertul este convins că serviciile speciale rusești au ceva de-a face cu provocarea, punând un alt context în această acțiune.

Kovalenko a remarcat că de la începutul anului 2023 Coranul a fost ars în mod regulat și demonstrativ la Stockholm de către o figură precum Rasmus Paludan. Aceste acțiuni au avut ca scop incitarea ostilității între Suedia și Turcia. Jurnalistul Chang Johannes Frick, proprietar al publicației online Nyheter idag și, de asemenea, prezentator la SD Riks, care a lucrat anterior la Russia Today (RT), unde a realizat reportaje pentru postul de propagandă rusă Ruptly, a furnizat informații pentru vandalismul lui Paludan.

“Legătura dintre vandalul din Stockholm și agenții de influență ruși a ieșit la suprafață foarte repede. Acum, propaganda rusă încearcă să ucidă doi iepuri dintr-o lovitură – să discrediteze Ucraina în rândul musulmanilor și, de asemenea, să distragă atenția de la acțiunile agenților săi din Suedia”, a declarat expertul.

#servicii speciale #discreditare #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button