Economie

Serviciul Vamal suplinește veniturile Bugetului de stat cu peste 1 miliard de lei. Un scurt raport al încasărilor de la începutul lunii decembrie

În perioada 06-12 decembrie 2021, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 628 milioane de lei, mai mult cu 81 % față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval. De asemenea, de la începutul lunii decembrie, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat peste 1 miliard lei, fiind atestată o creștere de 31,2 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2020.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 12 821 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 57 192 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 13 604 și, respectiv, 10 186 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 153 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 248 mii de lei. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport cu numere străine, declarate prin acțiune.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button