InternaţionalRăzboi în Ucraina

„Situația este dificilă”. Șeful Forțelor Terestre ale Forțelor Armate Ucrainene a anunțat avantajul trupelor rusești pe sectorul de est al frontului în arme și numere

Trupele ruse continuă să încerce o ofensivă în direcțiile Kupyansky, Limansky și Bakhmutsky, a declarat șeful Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ucrainene, Alexander Syrsky, comandantul trupelor de pe sectorul de est al frontului, transmite sursa.

În aceste zone, a scris Syrsky pe canalul său de telegram, „situația este dificilă”. „Trebuie să luptăm în condiții de superioritate a inamicului atât ca armament, cât și ca număr de personal”, a spus el. În același timp, Syrsky a subliniat că „în toate cele trei direcții, trupele noastre țin apărarea și distrug inamicul”.

Potrivit comandantului secțiunii de est a frontului, trupele ruse suferă pierderi grele, care sunt completate din rezervele batalioanelor de asalt formate din foști prizonieri.

Forțele Armate ale Ucrainei, a menționat în special Syrsky, încearcă să obțină succes „prin planificarea atentă a operațiunilor de luptă și utilizarea eficientă a artileriei, mortiere, drone de atac și arme de calibru mic”. Pentru armata ucraineană, a scris el, reducerea la minimum a pierderilor este întotdeauna o prioritate atunci când se planifică operațiunile.

Alexander Syrsky a raportat pe 10 decembrie că trupele rusești înaintau de-a lungul întregului front de est, în ciuda, potrivit acestuia, pierderi mari de oameni și echipamente.

Raportul de dimineață al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei pentru 19 decembrie vorbește despre 105 ciocniri care au avut loc în cursul zilei.

Rapoartele conform cărora trupele rusești încearcă să intensifice ofensiva vin de la armata ucraineană pe fondul discuțiilor despre următorul pachet de ajutor militar american, a cărui finanțare Congresul încă nu o poate aproba.

#Ucraina #Rusia #front

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button