EconomiePolitică

Spânu: „Tariful la energie electrică pentru cetățeni și economie rămâne neschimbat”

Viceprim-ministrul Andrei Spânu a discutat cu Alexei Miller, directorul general Gazprom, referitor la situația livrărilor de gaze pentru perioada următoare. Aceștia au vorbit despre realizarea auditului datoriei, despre capacitatea de plată a MoldovaGaz a prețului ridicat pentru gaz și despre perspectivele livrării de gaze pentru iarna care vine.

Astfel, Gazprom a confirmat volumele de gaz pentru luna septembrie și a extins termenul de realizare a auditului până la data de 1 octombrie.

„În acest sens, am informat că realizarea auditului până la 1 octombrie nu este posibilă și am reiterat necesitatea de a extinde termenul până la data de 31 martie 2023. Vom continua discuțiile și în perioada următoare”, a declarat Spînu.

Referitor la livrărilor de energie electrică pentru luna septembrie, Energocom a semnat următoarele contracte de furnizarea a energiei electrice:

  1. Pentru 67% a fost semnat contract cu MGRES la preţul de 59,9 USD/MWh, pentru luna septembrie.
  2. Pentru 30% din achiziție a fost încheiat un contract cu compania Energoatom, la prețul de 77 USD/MWh;
  3. Pentru 3% din achiziție (balansarea consumului de vârf) a fost încheiat un contract cu Ukrhydroenergo, la prețul de 100 USD/MWh;

Prețul mediu ponderat pentru luna august este de 66,23 USD/MWh.

Important, tariful la energie electrică pentru cetățeni și economie rămâne neschimbat, a precizat Spânu.

#Gazprom #gaz #tarif #Moldovagaz

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button