EconomieSocietate

Spatari vine cu precizări după afișarea categoriilor de vulnerabilitate

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, a venit cu unele precizări după ce au început să apară gradele de vulnerabilitate.

De astăzi, 1 decembrie, furnizorii vor primi datele și vor începe să le aplice în facturi, transmite sursa.

„Apropo, că tot mă întreabă lumea: pe compensatii.gov.md au început să apară gradele de vulnerabilitate. Furnizorii le vor primi mâine și vor începe să le aplice în facturi. Sms-urile nu le trimit eu, le trimit operatorii de telefonie mobilă. Sunt 700.000 de sms-uri. Le va lua un pic de timp operatorilor”, a scris ieri ministrul pe Facebook.

De asemenea, deputatul Dan Perciun a menționat că cetățenii vor primi sms-uri sau e-mailuri privind gradul de vulnerabilitate.

„Gradele de vulnerabilitate energetică au început deja să apară în Cabinetul personal pe compensatii.gov.md. Începând de (n.r. – 1 decembrie) toți vor primi notificări prin sms și e-mailuri, dar deja puteți verifica în ce categorie ați fost încadrați. Prima etapă s-a încheiat, urmează transmiterea datelor către furnizori și calcularea compensațiilor în factură.

Pentru a vedea gradul deschideți cererea. În câteva zile sistemul va genera și o decizie cu mai multe informații privind cum s-a ajuns la gradul stabilit”, a scris ieri deputatul pe o rețea de socializare.

#Spatari #categorii_de_vulnerabilitate #compensații #gradul

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button