Necategorizat

Spînu a rămas fără contul de Telegram, după atacul de astăzi: Orice mesaj publicat acolo să fie tratat ca fiind fals

Ministrul Andrei Spînu a rămas fără cont de Telegram, după incidentul de astăzi. „Orice mesaj publicat acolo nu este din numele meu și vă rog să fie tratat ca fiind fals”, scrie acesta pe Facebook.

„Gruparea hoților, susținuți de forțe străine, au atacat canalele colegilor și al meu de telegram. Au făcut acest lucru exact înainte ca Ministrul Justiție, colegul meu, Sergiu Litvinenco, să prezinte în Guvern sesizarea Curții Constituționale pentru a scoate Partidului Șor în afara legii. E clar, vor cu tot prețul să destabilizeze țara, să provoace haos și război. Nu le vom permite!

Oameni buni, noi vom merge până la capăt. Indiferent de acțiunile acestor grupări criminale, noi vom elibera țara de trădători și vânzători de țară”, a mai scris acesta, transmite sursa.

Contul de telegram al președintei Maia Sandu ar fi fost spart, pe 9 noiembrie 2022. „Corupția a prins rădăcini în instituțiile statului, iar cei care au misiunea să combată acest flagel și să promoveze o justiție corectă se întrec la abuzuri criminale”, se arăta în mesajul distribuit cu insistență pe canalul președintei.

După președinta Maia Sandu și câțiva miniștri s-au ales cu conturile de telegram sparte, unde a fost distribuit același mesaj – despre corupție în Ministerul Justiției. Mai mult, pe un site au fost turnate discuții care ar fi dintre ministrul Justiției Sergiu Litvinenco și un șir de alte persoane, cu care ar fi comunicat pe telegram.

În unul dintre mesajele publicate pe Moldova-leaks.com, un oarecare Eu.Florea îi transmite lui Litvinenco un mesaj după miezul nopții, când Alexandr Stoianoglo se afla în arest preventiv, cu fotografii în care îi prezintă celula deja pregătită în Penitenciarul Nr.13 pentru Procurorul General suspendat.

Instituția prezidențială a confirmat că Telegramul Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, că a fost spart. Totodată, instituția infirmă veridicitatea ultimelor postări.

Ministrul Justiției a respins veridicitatea mesajelor turnate pe un site numit Moldova-leaks și le califică drept „false”.

#Spânu #Telegram #spargere

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button