EconomiePolitică

Spînu „se scaldă” în bani: Compania de traduceri pe care o conduc are rulaje de milioane

„Compania de traduceri pe care o conduc are rulaje de milioane”, dezvăluie secretarul general al Președinției, Andrei Spînu, într-un interviu oferit jurnalistului Dumitru Ciorici. Andrei Spînu, fost vicepremier, a refuzat totuși să dea o cifră exactă, scrie bani.md.

„Compania noastră este printre 100 de companii din lume. Rulajele depășesc câteva milioane de lei. Am avut o perioadă complicată în pandemie și acum în timpul războiului din Ucraina, însă în vremurile bune am avut creșteri și de 70%”, a declarat Andrei Spînu.

Andrei Spânu a mai explicat de ce compania „Wupp Ltd” are un singur angajat.

„Această doar centralizează veniturile din celelalte companii și respectiv nu am nevoie de mai mulți angajați. Este o companie unde ajung încasările, iar o parte din bani sunt destinați pentru cheltuielile curente iar pentru dividende”, mai explică Spînu.

Potrivit declarației de avere, Spînu a încasat în anul 2022 dividende în sumă de 119,8 mii de euro și un salariu de 360 de mii de lei din funcția de ministru al Infrastructurii. Spînu declară mai multe terenuri agricole o casă de locuit care valorează 4,2 milioane de lei. Spînu mai declară patru companii pe care le controlează. Este vorba de Wupp Ltd, OneTwoStart Ltd, S.R.L. NOM ASVELLO și Bloombrain OU

Într-o investigație RISE, se spune că numele lui Spînu este legat de mai multe zone offshore. Direct sau indirect, numele lui este legat de jurisdicții precum Cipru, Hong Kong, Delaware și Belize. Mai mult, pe când era viceministru al Tineretului și Sportului, Spînu a fost și în incompatibilitate de funcție. S-a întâmplat la intersecția anilor 2015-2016, când, în paralel, a administrat activitatea unei firme din Hong Kong care, în ultimii ani, i-a adus circa 8 milioane de lei.

#Spînu #Compania_de_traduceri #bani #rulaje_de_milioane

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button