Război în Ucraina

Statul Major al Ucrainei anunță că Rusia se pregătește pentru un atac asupra orașului Sloviansk

Invadatorii ruși regrupează militari pentru a relua ofensiva în direcțiile Izyum-Barvenkovo. Despre acest lucru a anunțat  Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei pe pagina sa de Facebook, transmite sursa.

„Pentru sprijinul aerian al unităților din zona de nord a orașului Izyum, inamicul păstrează Ka-52 escadrilă de elicoptere pregătită pentru utilizare în caz de necesitate. Ca parte a sprijinului logistic și a realimentării unităților care au suferit pierderi, forțele ruse au mutat peste 250 de unități de arme și echipament militar în așezările ocupate temporar. Totodată, pentru a crește eficiența transferului de trupe și echipamente, a restaurat podul de cale ferată din apropierea orașului Kupiansk”, se arată în raport.

În direcția Donețk, unitățile de agresori își concentrează principalele eforturi pe desfășurarea de operațiuni ofensive cu scopul de a încercui trupele ucrainene în regiunile Lisichansk și Severodonetsk și de a bloca principalele rute logistice, informează unian.net.

În direcția Limanski, trupele ruse se află în satul Liman, unde se regrupează pentru o nouă ofensivă asupra Sloviansk.

Zilele trecute, șeful administrației militaro-civile orașului Sloviansk, Vadim Liakh, a spus că ofensiva împotriva regiunii continuă. În același timp, el a adăugat că nu există nicio amenințare directă cu un atac.

#Sloviansk #atacuri #război #Rusia #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button