Război în Ucraina

Statul Major rus a spus că instrucțiunile privind amânarea de la mobilizare pentru tații cu mulți copii sunt de natură consultativă

Instrucțiunile Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse privind acordarea unei amânări de la mobilizare pentru tații cu trei sau mai mulți copii minori continuă să fie valabile, dar au caracter consultativ. Acest lucru se precizează în răspunsul Marelui Stat Major la solicitarea deputatului Dumei de Stat din cadrul Partidului Comunist al Federației Ruse Nina Ostanina, transmite sursa.

În ianuarie, Ostanina, care conduce Comisia Dumei pentru Familie, Femei și Copii, a declarat că Statul Major General a anulat amânarea de la mobilizare pentru tații din familii cu trei sau mai mulți copii. Cu toate acestea, Andrey Turchak, secretarul Consiliului General al Rusiei Unite, a răspuns că întârzierea este încă în vigoare.

După aceea, Ostanina, după cum relatează canalul telegram al deputatului, a contactat de două ori Statul Major pentru a clarifica problema întârzierii pentru tații cu mulți copii. La 28 februarie, i s-a trimis un răspuns despre natura consultativă a amânării, semnat de șeful adjunct al Statului Major General al Forțelor Armate RF, Evgheni Burdinsky.

„Acum, saltul în regiuni este clar, unde fiecare a interpretat instrucțiunile în felul său. Nu este clar doar modul în care instrucțiunile din departamentul militar pot fi consultative. Sunt instrucțiuni, până la urmă, nu recomandări!” Ostanina a comentat răspunsul.

Mobilizarea în Rusia a fost anunțată în septembrie 2022. În cadrul acesteia, au fost duși pe front și tați cu mulți copii (uneori au putut fi returnați), deși autoritățile au anunțat existența unei întârzieri pentru aceștia. Oficial, mobilizarea în Rusia nu a fost încă finalizată.

#mobilizarea #Rusia #Ostanina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button