Internaţional

SUA au anunțat noi sancțiuni împotriva Iranului pentru transferul balisticii către Rusia

Departamentul de Trezorerie al SUA a anunțat marți, 10 septembrie, noi sancțiuni împotriva Iranului din cauza deciziei sale de a transfera rachete balistice în Rusia.

Acest lucru a fost raportat de „European Pravda”.

Noua listă de sancțiuni a SUA include zece persoane fizice și șase entități juridice din Iran și Rusia, precum și patru nave prin care Teheranul a furnizat arme, inclusiv drone, părții ruse.

De asemenea, SUA au impus restricții suplimentare companiei aeriene emblematice a Iranului, Iran Air, pentru a-și limita capacitatea de a opera în străinătate.

În paralel, Departamentul de Stat a adăugat trei entități pe lista sa de sancțiuni, inclusiv Iran Air, și a dispus confiscarea a cinci nave implicate în transferul sistemelor de arme iraniene către Rusia.

„Iranul a decis să-și sporească participarea la războiul ilegal al Rusiei, iar Statele Unite, împreună cu partenerii noștri, vor continua să sprijine Ucraina”, a comentat adjunctul secretarului american al Trezoreriei, Wally Adeyemo.

Trezoreria SUA a remarcat că în vara anului 2024, personalul militar rus a fost instruit în utilizarea rachetelor balistice iraniene, iar Rusia a primit primul lor lot la începutul lunii septembrie.

Iranul furnizează Rusiei drone de atac, dar până de curând s-a abținut să ofere transferul de arme mai puternice, aparent având în vedere avertismente din partea Statelor Unite și a Europei că va declanșa un val de sancțiuni dureroase.

#Iran #SUA #sancțiuni #rachete

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button