Economie

Substanțe chimice, în valoare de peste 144 milioane de lei, depistate în urma unor percheziții

Perchezițiile se desfășoară în cadrul unui dosar de spălare de bani și păstrare necorespunzătoare a peste 20 milioane de kg de îngrășăminte și sulfat de amoniu de calitate îndoielnică. Substanțele chimice, în valoare de peste 144 milioane de lei erau păstrate sub cerul liber. O persoană are statut de bănuit, relatează sursa.

Potrivit estimărilor, substanțele chimice, importate din Rusia și alte state de către o companie fondată de cetățeni ai Moldovei și Rusiei ar valora peste 144.000.000 lei.  În rezultatul perchezițiilor la depozite din Edineț, Florești și Cahul, substanțele păstrate necorespunzător sub cerul liber au fost ridicate, precum și saci cu mostre de substanță granulată ce urmează a fi supusă expertizării.

De asemenea, din oficiul din Chișinău au fost ridicate documente contabile, înscrisuri de ciornă, dar și purtători de informație și dispozitive de comunicare.

 Urmare a acțiunilor procesual-penale, procurorii PCCOCS i-au atribuit unui factor de decizie de la Chișinău statutul de bănuit. Investigațiile continuă, cu asigurarea garanțiilor procedurale și prezumției nevinovăției față de acesta, potrivit legii.

Cazul este documentat de ofițerii Direcției investigații infracțiuni economice ai INI, de comun cu procurorii PCCOCS.

#Percheziții#Moldova#Substanțe_chimice

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button