PoliticăRăzboi în Ucraina

Summitul Ucraina-UE

Cel de-al 24-lea Summit Ucraina-UE a început la Kiev, la care au participat președintele Volodymyr Zelensky, președintele Consiliului European Charles Michel și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Această întâlnire a fost una dintre cele mai mari pentru întreaga perioadă a invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia.

Evenimentul are o analiză destul de clară și specifică. Unul dintre subiectele principale este integrarea europeană a Ucrainei și viitoarea sa membră la UE. În plus, Ucraina finalizează etapa de implementare a șapte recomandări UE în statutul de stat candidat. În această primăvară, Comisia Europeană va pregăti un raport privind progresele înregistrate de Ucraina. În plus, se prevede că negocierile privind aderarea Ucrainei la UE vor începe anul acesta.

Charles Michel a reamintit încă o dată că UE sprijină Ucraina pe calea aderării sale. El și Ursula von der Leyen au remarcat voința și determinarea poporului ucrainean în lupta împotriva agresiunii ruse. În plus, președintele Comisiei Europene a spus că Rusia va avea o „surpriză foarte neplăcută” cu ocazia aniversării invaziei sale criminale, anunțând astfel un nou pachet de sancțiuni care va include recomandări din partea Parlamentului European: abandonarea tuturor proiectelor de gaze, inclusiv Nord Stream -1”, o interdicție a importului de uraniu și elemente nucleare din Federația Rusă.

Uniunea Europeană este pregătită să ofere în continuare Ucrainei sprijinul financiar, umanitar și militar necesar, deoarece aceasta este baza pentru înfrângerea agresorului. Contribuția UE este neprețuită, deoarece țările își dau seama că ucrainenii luptă nu numai pentru viitorul lor, ci și pentru libertatea tuturor popoarelor Europei.

Președintele Consiliului European a subliniat că Rusia este obligată să răspundă pentru toate crimele comise împotriva Ucrainei și a cetățenilor săi. A fost anunțată și decizia UE de a oferi primul miliard de euro pentru restaurarea Ucrainei. Comisarii europeni, președintele Comisiei Europene și președintele Consiliului European și-au declarat deplin sprijinul pentru Formula Păcii, zece puncte acoperind diverse domenii și oferind garanții în cazul unei noi amenințări din partea Federației Ruse la adresa Ucrainei. În plus, Charles Michel a anunțat alocarea de fonduri pentru deminarea teritoriilor ucrainene.

Separat, merită amintit că Comisia Europeană și Consiliul European intenționează să discute și să evalueze pașii către integrarea europeană și viitoarea aderare la UE nu numai în Ucraina, ci și în Moldova și Georgia, întrucât aceste două țări, care au suferit și de agresiunea militară a Federației Ruse, sunt candidați cu drepturi depline la aderare.

Summit-ul continuă, care deranjează încă o dată Kremlinul. Simțindu-se neputincios, Putin a comis din nou o altă crimă de război – cu câteva zile înainte de summit, a lovit o clădire rezidențială din Kramatorsk. Armata rusă își continuă încercările fără sens de a asalta pozițiile armatei ucrainene pe linia frontului de est, precum și uciderea civililor. Pentru toate acestea, își amintește el, conducerea militaro-politică rusă, precum și executanții ordinelor sale, vor fi trase la răspundere în instituțiile judiciare internaționale și vor fi pedepsite.

#Summitul #Ucraina #UE

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button