Economie

Suport pentru fermierii din Republica Moldova: Japonia va oferi un grant în valoare de 1,9 milioane de euro

Guvernul Japoniei va oferi Republicii Moldova susține financiară nerambursabilă în valoare de 1,9 milioane de euro. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat raportul pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării unui Acord de grant, transmite sursa.

Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru implementarea proiectului „Asigurarea Fermierilor cu Fertilizanți”. Suportul financiar este necesar pentru susținerea fermierilor mici și mijlocii, care sunt afectați de scumpirea materialului semincer, a fertilizanților, a pesticidelor etc., precum și de prețurile joase la produsul finit.

Respectiv, acordarea grantului de 1,9 milioane de euro va reduce din povara fermierilor mici și mijlocii, afectați de consecințele războiului din Ucraina, prin oferirea unor soluții financiare ieftine la procurarea fertilizanților.

Grantul va fi oferit până la data de 31 martie 2024, însă perioada poate fi extinsă. După negocieri, ratificarea Acordului de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind realizarea Proiectului „Asigurarea Fermierilor cu Fertilizanți” va fi propusă spre adoptare în plenul Parlamentului.

#fermieri #Moldova #Japonia #suport_financiar

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button