Război în Ucraina

Suportul pentru Ucraina va fi discutat în Germania, pe 8 septembrie

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, îi va primi pe 8 septembrie, în Germania, pe omologii săi din ţările aliate pentru organizarea susţinerii capacităţilor militare ale Ucrainei în faţa Rusiei, a anunţat luni comandamentul forţelor aeriene americane în Europa, transmite sursa.

Lloyd Austin i-a invitat din nou pe miniştrii apărării şi pe înalţii responsabili militari din toată lumea să discute despre criza actuală din Ucraina şi diverse probleme de securitate cu care se confruntă aliaţii şi partenerii Statelor Unite, informează un comunicat al Pentagonului, potrivit Agerpres.

Reuniunea organizată la iniţiativa Washingtonului se va desfăşura la baza aeriană americană Ramstein din vestul Germaniei.

Reprezentanţii a circa 40 de state s-au reunit în acelaşi loc în aprilie, creând un ‘grup de contact’ pentru apărarea Ucrainei.

În timp ce luptele continuă în estul şi sudul Ucrainei, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că guvernul vrea să recupereze ‘toate regiunile de sub ocupaţia rusă’, inclusiv Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

#Ucraina #război #suport #SUA #Pentagon

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button