Război în Ucraina

Tactică fascistă, aplicată de ruși: Militarii ruşi au purtat uniforme ucrainene în timpul unui asalt din Lugansk

Trupele ruse au efectuat o operaţiune de asalt în apropiere de Piski, în timp ce purtau uniforme militare ucrainene cu benzi albe pe braţe, pentru a înşela forţele armate ale Ucrainei, relatează Ukrainska Pravda.

Conform raportului publicat, joi, pe pagina de Facebook a Statului major al forţelor armate ucrainene, pe fronturile din regiunile Volîn, Polesia şi Sivershchyna nu au existat schimbări semnificative, deşi trupele ruse au desfăşurat atacuri cu sisteme de rachete cu lansare multiplă situate pe teritoriul Belarusului pentru a trage asupra ţintelor din regiunea Cernihiv.

Forţele ruse au continuat să bombardeze oraşele şi satele de pe frontul Harkov folosindu-se de rachete, conform sursei.

În plus, soldaţii ruşi au lansat rachete asupra oraşului Harkov şi a satului Kochetok. Ei au efectuat atacuri aeriene în zona de lângă Ruski Tyshky şi au realizat recunoaşteri aeriene pentru a cerceta poziţiile trupelor ucrainene în zonele din jurul Lyptsi, Ruska Lozova, Pytomnyk, Malynivka, Ciuhuiiv şi Pechenihy.  

Pe frontul Sloviansk, forţele de ocupaţie ruse au tras asupra forţelor armate ucrainene utilizând tancuri şi rachete. 

Trupele ruse nu au întreprins operaţiuni de luptă active pe frontul Kramatorsk , ci au utilizat rachete  şi tancuri pentru a trage asupra mai multor oraşe şi sate din zonă şi din apropierea lor. Avioanele ruseşti au efectuat un atac aerian lângă Serebrianka. 

Pe frontul Bahmut, forţele de ocupaţie ruse au atacat în mod asemănător zonele din jurul oraşelor şi satelor locale şi au efectuat atacuri aeriene în apropiere de Yakovlivka, Pokrovske şi Vesela Dolyna. 

Grupările ruse de recunoaştere au încercat, însă fără succes, să cerceteze poziţiile armatei ucrainene de lângă Berestove şi Nahirne. 

Totodată, armata rusă şi-a îmbunătăţit într-o oarecare măsură poziţiile tactice în raport cu Soledar şi Vershyna, în urma unei operaţiuni de asalt efectuată în zonă. 

Cu toate acestea, operaţiunile de asalt efectuate de ruşi în apropiere de Yakovlivka, Bahmut şi Semyhiria nu au avut succes, iar ruşii au fost forţaţi să se retragă din aceste zone. 

Pe frontul Avdiivka, forţele ruse au efectuat operaţiuni de asalt în zonele Avdiivka şi Piski cu sprijinul tancurilor şi a rachetelor. Totodată, operaţiunile nu au avut succes şi ruşii s-au retras. 

Soldaţii ruşi au efectuat o operaţiune de asalt în apropiere de Piski, în timp ce purtau uniforme militare ucrainene cu benzi albe pe braţe pentru a înşela forţele armate ale Ucrainei. 

Mai mult decât atât, forţele de ocupaţie ruse au tras asupra poziţiilor ucrainene în apropiere de Oleksandropol, Novobakhmutivka, Vesele şi au efectuat un atac aerian în apropiere de Avdiivka. 

Pe fronturile Novopavlivka şi Zaporojie, trupele ruse au atacat zonele din jurul Marinka, Katerynivka, Novomykhailivka, Pavlivka şi alte 20 oraşe şi sate. Aeronavele ruseşti au efectuat atacuri aeriene în apropiere de Vuhledar şi Kamianske. 

O dronă Eleron a fost reperată efectuând operaţiuni de recunoaştere aeriană peste Orikhiv, Malynivka şi Olhivske. 

Pe frontul Pivdennyi Buh , forţele ruse şi ucrainene continuă să-şi atace poziţiile reciproc în zonele din jurul Novovoznesenske, Potomkine şi Vysokopillia. De asemenea, ruşii au efectuat un atac aerian lângă Novopetrivka. 

Statul Major notează că ocupanţii ruşi continuă să răspândească dezinformări cu privire la amplasarea unităţilor militare ucrainene în şcoli, spitale şi biserici pentru a-şi justifica propriile atacuri asupra unor astfel de ţinte civile din Ucraina. 

#Lugansk #război #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button