Politică

Tauber, în izolatorul CNA. Avocat: Învinuirile aduse nu sunt probate

Marina Tauber, deputata Partidului „ȘOR”, reținută pentru 72 de ore, se află în izolatorul de detenție preventivă al Centrului Național Anticorupție (CNA).

Declarațiile au fost făcute de Iulian Balan, avocatul acesteia, în cadrul ediției din 21 iulie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, transmite sursa.

„Doamna Marina Tauber se află la izolatorul de detenție preventivă al CNA și regretul este în faptul că nimic nu s-a schimbat în atitudinea organului de urmărire penală ce a fost cu 2-3 ani în urmă.

Învinuirile aduse nu sunt probate, suportul probant este unul speculativ și iluzoriu și organul de urmărire penală, având la îndemână multe alte măsuri de a-și asigura prezența doamnei Tauber pentru acțiuni de urmărire penală, a ales arestul preventiv în izolator”, a precizat avocatul deputatei.

„Se urmărește o intimidare atât a doamnei Tauber, cât posibil, a întregului partid. Reieșind din învinuirea ori bănuiala care i s-a înaintat astăzi, este o bănuială foarte evazivă și speculativă, unde rolul doamnei Tauber nu este clar”, a mai spus Balan.

Riscul ca Partidul „ȘOR” să fie scos în afara legii există, susține avocatul lui Tauber: „Acest risc există și într-o teorie speculativă, acesta și ar fi scopul final al acestor acțiuni, dar dacă ne concentrăm pe urmărirea penală care se face doar în privința doamnei Tauber, ar fi greu de prevăzut de ce procurorii fac aceste acțiuni”.

Știri.md reamintește că Marina Tauber a fost lipsită ieri, 21 iulie, de imunitate parlamentară.

După mai multe percheziții, ea a fost reținută pentru 72 de ore, fiind bănuită de falsificarea raportului financiar al partidului și finanțarea acestuia de către grupul criminal organizat, condus de Ilan Șor, potrivit procurorului general interimar, Dumitru Robu.

Parlamentara spunea joi dimineața că știe despre asemenea acțiuni, planificate în privința sa.

#Marina_Tauber #izolatorul_CNA #Avocat #ȘOR

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button