Război în Ucraina

Teroarea agresorului împotriva copiilor ucraineni

Invazia criminală pe scară largă de către Rusia a Ucrainei este încă în desfășurare și duce la tragedii, în primul rând în rândul populației civile. Copiii, cel mai vulnerabil grup, se confruntă cu teroarea rusă, ale cărei consecințe lasă răni incurabile în sufletele și trupurile lor.

Vestea că pe 13 august o familie cu un copil a murit sub focul de artilerie în Shiroka Balka din regiunea Herson provoacă groază și disperare. Au devenit o altă familie afectată de războiul declanșat de regimul dictatorial al lui Putin. Prețul ei este copiii nevinovați care nu numai că și-au pierdut copilăria pașnică pentru totdeauna, dar rămân adesea orfani. Un număr mare de copii mor din cauza agresorilor ruși. În teritoriile ocupate, regimul criminal al lui Putin este angajat în deportări ilegale de minori, răpirea copiilor din familiile acestora.

Potrivit datelor înfiorătoare ale procurorilor de minori, peste 500 de copii ucraineni au murit deja, peste o mie au fost răniți în urma războiului. Aceste date nu sunt exacte, deoarece încă lipsesc. Anul trecut, ocupanții au ucis familii întregi în teritoriile ocupate, ceea ce nu se încadrează în capul unei persoane normale. Aceste suflete nevinovate au devenit o reflectare a acțiunilor iresponsabile ale oamenilor din conducerea militaro-politică a Rusiei, care au dat ordin penal de a ataca obiecte civile sau de a ucide „dizidenți”, adică acei cetățeni ai Ucrainei care nu susțin agresiunea rusă.

Chiar și în fața morții în masă a copiilor ucraineni, propaganda rusă nu ezită să folosească cu cinism subiectul morții lor în propriile scopuri egoiste. Campania de propagandă despre aceste tragedii nu face decât să se adauge durerii celor care și-au pierdut membrii familiei din mâna agresorului.

Este clar că copiii ucraineni sunt doar un „mijloc” pentru ca regimul de ocupație să își rezolve problemele demografice și de mobilizare. Așadar, în teritoriile ucrainene ocupate de Federația Rusă, „autorități” false au condus minori în detașamentele lor. Acest lucru s-a întâmplat chiar înainte de 24 februarie 2022 în teritoriile regiunilor Donețk și Lugansk ocupate atunci.

Toate acestea nu sunt doar o încălcare a dreptului internațional, ci și un semn al crimei de genocid, pentru care Rusia trebuie să poarte întreaga responsabilitate în fața comunității mondiale și a poporului ucrainean. Pentru soarta fiecărui copil distrus, vinovatul trebuie să răspundă.

#copii_ucraineni invazia_rusă #teroarea

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button