Analize și opiniiInternaţionalRăzboi în Ucraina

The Economist: Conform estimărilor SUA, 70 de mii de soldați ucraineni au murit în războiul cu Rusia, iar alți 120 de mii au fost răniți. Jurnaliştii nu au indicat sursa acestor date

Oficialii americani estimează pierderile forțelor armate ucrainene în războiul cu Rusia la aproximativ 190 de mii de soldați. Cel puțin 70 de mii de oameni au fost uciși și până la 120 de mii au fost răniți, relatează revista britanică The Economist, transmite sursa.

Publicația nu precizează de unde a obținut aceste date. Estimările privind pierderile forțelor armate ale Ucrainei sunt prezentate într-un articol dedicat schimbărilor de pe piața muncii din Ucraina pe fundalul invaziei ruse și al mobilizării populației masculine a țării.

Printre altele, aproximativ 4,8 milioane de oameni din Ucraina și-au pierdut locul de muncă aproape imediat după atacul rusesc. În octombrie 2023, rata șomajului din țară a scăzut la 18,4% de la peste 30% în primăvara lui 2022, dar este semnificativ mai mare decât nivelul de dinainte de război, scrie The Economist.

„Conform unui studiu, 17% dintre muncitorii ucraineni și-au schimbat profesia de la începutul războiului. Sute de mii de oameni au fost recrutați în armată”, se spune în articol. De asemenea, observă că mai multe femei intră pe forța de muncă în producție, construcții și minerit.

În august, ziarul american The New York Times a raportat că pierderile totale ale trupelor ruse și ucrainene în timpul unui an și jumătate de război se apropiau de 500 de mii de oameni. Astfel, Rusia a pierdut până la 120 de mii de militari uciși și alți 170-180 de mii de militari răniți. Pierderile Ucrainei ajung la aproximativ 70 de mii de morți și de la 100 la 120 de mii de răniți. Secretarul Consiliului Național de Securitate al Ucrainei, Alexey Danilov, a spus că aceste evaluări nu corespund realității.

În iulie, Meduza și Mediazona au publicat un studiu comun privind pierderile armatei ruse în timpul anului și jumătate de război din Ucraina. Conform calculelor bazate pe date statistice, din 24 februarie 2022 până la sfârșitul lunii mai 2023, 47 de mii de militari ruși au fost uciși în Ucraina.

#SUA #soldați_ucraineni #soldați_ruși #mobilizare #pierderile

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button