Război în Ucraina

The Moscow Times: Kremlinul a interzis presei controlate să scrie despre mobilizare

Kremlinul a interzis mass-media controlate de guvern să răspândească orice declarații cu privire la mobilizare. Acest lucru este raportat de The Moscow Times, citând sursele sale din presa rusă, transmite sursa.

„Înainte de asta, am putea scrie despre mobilizarea actuală, despre posibile scenarii și previziuni. Acum toate prognozele sunt oprite. Cererea spune că este imposibil de citat, chiar dacă declarația a fost făcută de un deputat al Dumei de Stat sau un senator”, a spus una dintre sursele publicației.

Potrivit interlocutorilor The Moscow Times, ordinul nerostit a venit de la administrația prezidențială în ajunul sărbătorilor de Anul Nou. Publicația sugerează că Kremlinul a luat această decizie pe fondul zvonurilor despre un al doilea val de mobilizare, precum și a unei propuneri a ministrului Apărării, Serghei Șoigu, privind creșterea dimensiunii armatei ruse.

Mobilizarea în Rusia a început pe 21 septembrie și, potrivit autorităților ruse, s-a încheiat la sfârșitul lunii octombrie, dar președintele rus Vladimir Putin nu a semnat încă un decret corespunzător. Autoritățile insistă că un astfel de decret nu este necesar.

Pe 21 decembrie, ministrul Apărării Serghei Şoigu a anunţat o reformă la scară largă a armatei. În special, el a propus creșterea dimensiunii maxime a armatei de la 1,15 milioane la 1,5 milioane de oameni, precum și creșterea numărului de personal militar contractual cu 290.000 la 695.000. În plus, ministrul a propus să se permită recruților să încheie un contract cu Ministerul Apărării imediat după ce au fost redactați.

#mobilizare #Rusia #Kremlinul #interzis_de_scris

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button