Politică

Tiraspolul a transmis scrisori oficiale Ambasadei Ucrainei, ONU și participanților formatului „5+2”, după presupusul atac terorist

Așa-numitele autorități de la Tiraspol au transmis scrisori oficiale către Ambasada Ucrainei la Chișinău, ONU, dar și participanților la formatul de negocieri „5+2”, după dejucarea a unui presupus atac terorist, transmite sursa.

Potrivit presei din regiune, în apelul adresat părții ucrainene s-a solicitat explicații relevante din partea autorităților competente.

În scrisoarea adresată ONU se propune inițierea unor discuții despre presupusul atentat pregătit. 

Totodată, Tiraspolul le-a recomandat participanților „5+2” să își intensifice eforturile practice pentru a preveni distrugerea dialogului pașnic și să răspundă prin condamnarea metodelor teroriste.

TV8.md reamintește că așa-zisul minister al securității din regiunea transnistreană susține că ar fi dejucat o tentativă teroristă, ținta căreia ar fi fost mai mulți lideri ai administrației de la Tiraspol. Într-un comunicat de presă, plasat pe pagina așa-numitului MGB al Transnistriei, se menționează că presupusul atac ar fi fost pus la cale la comanda Serviciului de Informații și Securitate al Ucrainei.

Mai mulți suspecți ar fi fost reținuți. Unul dintre ei este un individ pe nume Veaceslav Chisnicean, născut la Tiraspol, dar care s-ar fi mutat în urmă cu 12 ani cu traiul la Odesa.

Presupusul atac s-ar fi rezumat la aruncarea în aer a unui automobil de model „Land Rover”, în care s-ar fi aflat 8 kilograme de hexogen, o substanță explozivă puternică. Mașina ar fi urmat să explodeze în momentul în care pe alături ar fi trecut un oficial transnistrean. Raza de distrugere ar fi ajuns la câteva sute de metri. 

Biroul de Reintegrare de la Chișinău susține că autoritățile naționale competente investighează informația.

„Organele abilitate vor reveni cu detalii. Și pe această cale facem apelul la public pentru informarea din sursele oficiale ale țării noastre”, a anunțat Biroul de Reintegrare. 

Iar Serviciul de Securitate al Ucrainei susține că acuzațiile așa-numitelor autorități din regiunea transnistreană trebuie privite ca o provocare orchestrată de Kremlin. Prin urmare, instituția îndeamnă cetățenii să nu ia în serios declarațiile Tiraspolului.

#ONU #Tiraspol #scrisori

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button