Război în Ucraina

Tiraspolul pregătește aeroportul pentru avioane rusești? Răspunsul Maiei Sandu

Șefa statului, Maia Sandu, spune că autoritățile nu dețin informații care ar confirma faptul că aeroportul de la Tiraspol este pregătit pentru avioanele ruse, așa cum anunța Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Șefa statului a declarat că este vorba despre lucrări de primăvară, însă „este greu de spus dacă sunt diferite de cele din anii precedenți”, transmite sursa.

Aceasta a menționat că nici autoritățile și nici partenerii externi nu dețin informații care ar confirma că se pregătește folosirea acestui aeroport.

„Asta nu înseamnă că nu există riscuri, vom monitoriza situația”, a conchis aceasta.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că pe aerodromul de la Tiraspol au loc pregătiri pentru primirea avioanelor rusești.

Acum două zile, șefa statului, Maia Sandu, a respins informațiile privind „creșterea numărului militarilor ruși în stânga Nistrului” și spune că informațiile care apar în presă sunt „discuții despre o anumită înviorare”.

În context, a reiterat că, din informațiile pe care le dețin, dar și a partenerilor de dezvoltare, la moment nu sunt lucruri care ar indica o schimbare majoră acolo, dar lucrurile se pot schimba repede.

Chișinăul a dezmințit informația Kievului privind mobilizarea de trupe din regiunea transnistreană.

Într-un comentariu oferit presei, Biroul de Reintegrare a comunicat despre faptul că instituțiile statului monitorizează îndeaproape situația de securitate din regiune, iar la moment nu există informații care să confirme mobilizarea de trupe în regiunea transnistreană. Informația a fost dezmințită și de Tiraspol.

Și Departamentul de Externe de la Tiraspol a spus că informația difuzată de Ucraina nu corespunde realității.

#Transnistria #Război #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button