Internaţional

Topul celor mai sigure companii aeriene din lume. Care companie se situează în capul listei

Portalul AirlineRatings.com a publicat un top al celor mai sigure companii aeriene din lume. Clasamentul a luat în considerare transportatori de pe tot globul, măsurând factori precum numărul de accidente și incidente grave, vârsta aeronavelor, precum și protocoalele Covid și inovația operațională.

Compania aeriană Air New Zealand din Noua Zeelandă se situează în capul listei „datorită numărului scăzut de incidente, inovațiilor de pilotaj, pregătirii piloților și vârstei foarte scăzute a flotei”, potrivit Geoffrey Thomas, redactor-șef al site-ului cu sediul în Australia, transmite sursa.

Etihad Airways s-a clasat pe locul doi, în timp ce Qatar Airways s-a clasat pe locul al treilea, Singapore Airlines și TAP Portugal obținând locurile al patrulea, respectiv al cincilea.

„Ultimii doi ani au fost extrem de dificili pentru companiile aeriene, cu Covid-19 care a redus călătoriile.”, a explicat Thomas. „Air New Zealand este lider acum”, a completat Geoffrey Thomas.

Compania Air New Zealand a primit, de asemenea, laude pentru că a fost lider mondial în ceea ce privește progresele în domeniul siguranței operaționale, în ultimele patru decenii. Diversele sale inițiative includ faptul că a devenit recent una dintre primele companii aeriene din lume care a testat utilizarea tehnologiei Assaia Apron AI, pentru a-și îmbunătăți timpul de rotație a aeronavelor.

„Air New Zealand a excelat la siguranță, fără să piardă niciodată din vedere cel mai mic detaliu, în timp ce se îngrijește de echipajele sale de zbor care au lucrat sub un stres semnificativ”, a spus Thomas pentru CNN Travel.

AirlineRatings.com a dezvăluit, de asemenea, o listă cu cele mai sigure companii aeriene cu buget redus: ​​Allegiant Air, easyJet, Frontier Airlines, Jetstar Group, Jetblue, Ryanair, Vietjet Air, Volaris, Westjet și Wizz Air.

Cele mai sigure companii aeriene ale AirlineRatings.com pentru 2022

 1. Air New Zealand
 2. Etihad Airways
 3. Qatar Airways
 4. Singapore Airlines
 5. TAP Air Portugal
 6. SAS
 7. Qantas
 8. Alaska Airlines
 9. EVA Air
 10. Virgin Australia/Virgin Atlantic
 11. Cathay Pacific Airways
 12. Hawaiian Airlines
 13. American Airlines
 14. Lufthansa
 15. Finnair
 16. KLM
 17. British Airways
 18. Delta Air Lines
 19. United Airlines
 20. Emirates.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button