Politică

„Trădarea” va fi pedepsită? Vlad Batrîncea anunță că-i va acționa în judecată pe deputații care au părăsit fracțiunea

Socialistul Vlad Batrîncea anunță că-i va acționa în judecată pe deputații care au părăsit fracțiunea Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și s-au alăturat „Mișcării pentru Popor”. Parlamentul susține că colegii lui „au cedat promisiunilor dulci”, transmite sursa.

Vlad Batrîncea i-a numit pe deputații care au plecat din PSRM „politicieni cu responsabilitate socială scăzută” și consideră că ei „pleacă în neantul politic”.

„Tuturor colegilor noștri care au cedat promisiunilor dulci, dar, în realitate, caută soluții pentru problemele lor personale, vreau să le spun că ne vom întâlni la Procuratură. Pentru că atunci când îți abandonezi propria echipă, când lovești tovarășii din spate, înseamnă că trădezi alegătorii și încalci legea”, anunță deputatul socialist.

Totodată, parlamentarul spune că nimic nu-i împiedică pe „trădători” să depună mandatul de deputat.

„Dar dacă îți construiești cariera politică și bunăstarea pe trădare – acest lucru, cu certitudine va avea consecințe. Socialiștii nu se vând, ei rămân fideli alegătorilor și poporului. Lupta este înainte și vom fi uniți”, a adăugat el.

Amintim că parlamentarul Alexandr Nesterovschii a anunțat că părăsește Partidul Socialiștilor (PSRM). Acesta a precizat că va rămâne deputat independent. Totodată, Nesterovschii a declarat că se alătură „Mișcării pentru popor” pentru a obliga Guvernul să achite facturile la energia electrică, încălzire și gaze pentru lunile de iarnă tuturor cetățenilor.

Ulterior, deputata Irina Lozovan și-a anunțat ieșirea din fracțiunea Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și plec din Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Ea va rămâne deputat independent, dar se va alătura „Mișcării pentru Popor”.

Totodată, deputatul PSRM, Gaik Vartanean, părăsește formațiunea socialistă și se alătura Mișcării Alternative Naționele (MAN), în frunte cu primarul Ion Ceban.

De asemenea, 10 primari aleși pe lista PSRM au anunțat aderarea la Mișcarea Pentru Popor cu scopul de a impune guvernarea să îndeplinească solicitarea celor aproape 800 de mii de oameni, care au semnat inițiativa achitării integrale a facturilor pentru lunile de iarnă.

#Vlad_Batrîncea #deputații #pedeapsă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button