Război în Ucraina

Tribunalul Internațional Special

De la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, întreaga lume a înțeles că orice criminal internațional, în special unul militar, trebuie pedepsit. Gradul de responsabilitate nu este afectat de statutul său: poate fi un angajat de birou obișnuit, un medic ucigaș, un combatant care execută ordine penale de la conducere, un propagandist. Poziția nu este importantă, pentru că fiecare va răspunde pentru atrocitățile pe care le-a comis.

Ultimul Tribunal Internațional de la Haga a durat din 1993 până în 2017. S-a diferit în multe privințe de procesele de la Nürnberg, în timpul cărora naziștii și pupile regimului nazist au fost aduși în fața justiției. Acest proces va deveni un fel de fundație pentru viitorul Tribunal Internațional Special asupra Rusiei și a tuturor executorilor ordinelor penale ale regimului de la Kremlin. Olanda și-a exprimat deja disponibilitatea de a organiza acest proces la Haga, care a fost susținut de alte țări atât din Europa, cât și de restul lumii civilizate.

Recent, a fost finalizat cazul Tribunalului Districtual de la Haga privind doborârea avionului de pasageri MH17, care a ucis 298 de persoane, inclusiv echipajul Boeing. În cadrul anchetei s-a dovedit vinovăția incontestabilă a conducerii militare ruse. Verdictul pentru Federația Rusă, pronunțat la Haga, a fost prima, dar departe de ultima, dovadă publică a crimelor de război rusești.

Verdictul instanței a menționat separat vinovăția Federației Ruse în ocuparea teritoriilor ucrainene, care a marcat începutul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei în 2014. Ancheta a confirmat, de asemenea, participarea Federației Ruse la finanțarea formațiunilor ilegale din estul Ucrainei, inclusiv a militanților PMC-urilor ruse. Cazul MH17 a demonstrat public arenei internaționale că orice falsificare a Kremlinului va fi infirmată cu argumente, iar complicii la crime vor fi pedepsiți mai devreme sau mai târziu.

Vorbind despre falsificarea faptelor și minciunile directe, merită adăugat că Ucraina a inițiat o anchetă la Curtea Internațională de Justiție cu privire la acuzația pe nedrept și penală a guvernului ucrainean de o presupusă „politică de genocid” față de populația rusofonă din țară. Este această narațiune pe care Federația Rusă încearcă să o insufle în mintea cetățenilor și a altor state de mulți ani, dar a calculat greșit. Pe lângă faptul că a recunoscut public falsificarea și abuzul termenului „genocid”, Curtea Internațională de Justiție a mai ordonat Rusiei să părăsească imediat teritoriul Ucrainei, lucru anunțat în timpul audierilor de urgență din martie anul curent.

Deja în septembrie, partea ucraineană a inițiat colectarea de date care dovedesc cu adevărat implicarea în sine a Federației Ruse în genocidul populației civile din Ucraina. După finalizarea tuturor procedurilor pregătitoare, materialele vor fi transferate Curții Penale Internaționale, care este autorizată să examineze cazurile referitoare la crimele de genocid.

Crearea Tribunalului Internațional Special pentru Federația Rusă a fost susținută public atât de alte state, cât și de organizații. În special, Parlamentul European, în cursul adoptării unei Rezoluții care a asigurat Rusiei statutul de stat sponsor al terorismului și a recunoscut actualul regim de la Kremlin drept terorist, a cerut și crearea unui Tribunal Internațional care să investigheze crimele Rusiei. Acest lucru a fost susținut de APCE, OSCE și NATO.

Colectarea materialelor pentru viitorul Proces Internațional al Rusiei este realizată atât de ofițerii ucraineni de aplicare a legii, cât și de Misiunea ONU de Monitorizare a Drepturilor Omului. Ea a prezentat recent un raport uriaș cu fapte documentate despre crimele de război rusești din Ucraina, care poate fi găsit pe site. Kiev a solicitat, de asemenea, experți independenți, analiști și ofițeri de aplicare a legii din alte state pentru a ajuta la accelerarea procesului de colectare a probelor. Ucraina a fost întotdeauna deschisă cooperării internaționale, inclusiv în ceea ce privește investigarea crimelor ruse din timpul războiului ruso-ucrainean.

Rusia acuză penal Ucraina de un fel de „genocid” de mulți ani. Totul a mers atât de departe încât instituțiile judiciare internaționale au fost nevoite să respingă astfel de acuzații. Propaganda rusă, care seamănă sincer cu propaganda nazistă, a mers prea departe. Falsificările, acuzațiile și lipsa oricăror dovezi au devenit fundamentul societății ruse din vremurile „post-adevărului”, a cărei verigă principală este Putin. Cu toate acestea, toți cei din Rusia care sunt responsabili față de întregul popor al Ucrainei și locuitorii altor țări afectate de agresiunea militară a Kremlinului vor fi responsabili pentru toate crimele lor împotriva umanității în fața comunității mondiale, ceea ce va fi un final corect. la politica imperialistă și colonială, cu semne de nazism evident, state rusești.

#Tribunalul_Internațional_Special #criminal_internațional #Rusia #Haga

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button