Politică

Tudor Ulianovschi o acuză pe Maia Sandu că a mințit la întâlnirea din Irlanda

Fostul ministru de Externe, Tudor Ulianovschi, o acuză pe șefa statului, Maia Sandu, că la întrevederea cu diaspora din Irlanda a răspândit un flas.

”Ieri la întâlnirea cu diaspora noastră din Irlanda, Președinta Maia Sandu şi-a început discursul cu o realizare care nu-i aparține, dar cu care se laudă în stilul lor fără să cunoască de fapt ca Ambasadă Republicii Moldova în Irlanda a fost deschisă în 2018 la inițiativa mea, fiind cel care am si prezentat Nota informativă în fața Guvernului pentru a solicita aprobarea Hotărârii de Guvern. Urmare a acestei decizii, am desemnat-o pe dna Larisa Miculeț în calitate de Ambasadoare ad interim pentru a deschide misiunea diplomatică de la Dublin”, a scris Ulianovschi, transmite sursa.

Fostul ministru de externe a publicat și o secvență video de la întrevederea Maiei Sandu cu diaspora din Irlanda. În video Maia Sandu anunță că ambasada din Irlanda a fost deschisă datorită guvernării PAS.

”Data trecut când am fost la dvs, mai mulți ani în urmă, problema principală era Ambasada Republicii Moldova aici, în Irlanda și am reușit să rezolvăm această problemă. Deci în momentul în care am ajuns la putere am reușit să anunțăm, acum ne bucurăm că Irlanda, în semn de prietenie și parteneirat avansat a decis să deschidă ambasada la Chișinău”, a declarat Maia Sandu la întrevederea cu diaspora.

Potrivit ministerului de Externe de la Chișinău, Republica Moldova și Irlanda au stabilit relații diplomatice la 30 septembrie 1999.

La 30 iulie 2019 a avut loc inaugurarea oficială a Ambasadei Republicii Moldova la Dublin.

Anunțul despre deschiderea ambasadei a fost făcut cu un an mai devreme, în 2018, când la guvernare se afla PDM. Atunci, la o întrevedere a ministrului de Externe, Tudor Ulianovschi, și Ambasadorul Irlandei în Republica Moldova, cu reședinţa la București, Derek Feely.

#Tudor_Ulianovschi #Maia_Sandu

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button