InternaţionalPolitică

Ucraina: Atac cibernetic masiv asupra mai multor site-uri web ale Guvernului ucrainean

Site-urile web ale guvernului ucrainean au fost ținta unui atac cibernetic masiv, pe fondul tensiunilor sporite dintre Occident și Rusia, care a concentrat trupe și echipamente militare în apropierea graniței cu Ucraina.

Informația a fost anunțată pentru prima dată la începutul zilei de 14 ianuarie de către ministerul ucrainean al Educației, pe pagina sa de Facebook. „Din cauza atacului global din noaptea de 13-14 ianuarie 2022, site-ul oficial al Ministerului Educației și Științei este temporar indisponibil”, a declarat ministerul.

Pagina web a ministerului de Externe a fost, de asemenea, indisponibilă și a afișat pentru o perioadă de timp un mesaj în ucraineană, rusă și poloneză care spunea: „temeți-vă și așteptați-vă la ce e mai rău”. Site-urile cabinetului de miniștri și ale ministerului pentru situații de urgență au fost, de asemenea, indisponibile.

Site-urile Ministerului Afacerilor Externe, ale Guvernului, ale Consiliului pentru politică agrară, securitate și apărare și ale Ministerului Educației păreau să nu funcționeze.

Pe unele dintre pagini a apărut un text în trei limbi – ucraineană, poloneză și rusă – care spunea că toate datele ucrainenilor încărcate în rețea au devenit publice.

Nu au fost disponibile imediat alte detalii.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button