Internaţional

Ucraina: După o noapte tensionată, Kievul rămâne sub controlul armatei ucrainene

A fost o noapte tensionată la Kiev, dar trupele rusești tot n-au reușit să avanseze prea mult spre capitală. Armata ucraineană rezistă eroic, spre admirația liderilor occidentali și a lumii întregi. În ciuda avertismentelor de noaptea trecută, potrivit cărora capitala va fi atacată cu rachete rusești, nu pare să fi avut loc un atac aerian, deși au avut loc explozii chiar în afara orașului, informează sursa.

„Situația de la Kiev este calmă, capitala este controlată complet de armata ucraineană și de apărarea teroristă. Au fost câteva ciocniri cu grupuri de sabotaj pe timp de noapte”, a declarat Nikolai Povoroznik, prim-vicepreședintele Administrației de Stat a orașului Kiev.

Într-o postare pe Facebook, ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, a lăudat soldații, poliția, personalul medical și, de asemenea, civilii care au luat armele în mâini. „Aruncă o privire în jur. Mulți au învins în sfârșit frica și au îndrăznit să provoace Kremlinul”, a scris Reznikov. El a adăugat: „Unde sunt toți cei care au promis că vor captura Kievul în două ore? Nu-i pot vedea”.

O explozie puternică s-a produs puțin după miezul nopții la circa 20 km de Kiev, în zona de sud-vest. Cerul a rămas luminat timp de câteva minute. Potrivit NextaTV, explozia uriașă din apropierea Kiev ar fi fost la un mare depozit de petrol.

Tot în cursul nopții, focuri de armă puternice într-un cartier de vest al capitalei ucrainene Kiev ar fi ucis un băiețel de șase ani și au rănit alte câteva persoane, potrivit unui spital local, citat de CNN. Serhei Chernysuk, medic la spitalul Okhmatdyt din Kiev, a declarat că printre răniți se numără doi adolescenți și trei adulți.

#Ucraina #Kiev #armata_ucraineană #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button