InternaţionalRăzboi în Ucraina

Ucraina nu va elibera pașapoarte străine bărbaților de vârstă militară care locuiesc în străinătate

Pe 24 aprilie, guvernul ucrainean a interzis misiunilor diplomatice ale țării din străinătate să elibereze pașapoarte cetățenilor ucraineni sau pașapoarte străine bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani. Potrivit deciziei Cabinetului de Miniștri, acum aceste documente pot fi obținute doar de la autoritatea teritorială sau divizia serviciului de migrație, transmite Ukrayinska Pravda.

Autoritățile ucrainene au remarcat că au decis să recurgă la o astfel de măsură în fața lipsei de personal din armata ucraineană. Noile reguli nu se aplică bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani care sunt eligibili să treacă granița în timpul legii marțiale.

„Obținerea unui pașaport de cetățean al Ucrainei, a unui pașaport de cetățean al Ucrainei pentru călătoria în străinătate de către un cetățean de sex masculin al Ucrainei cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani se efectuează la organul teritorial/diviziunea teritorială a Serviciului de Stat pentru Migrație. Astfel de pașapoarte nu sunt trimise unei unități separate sau unei instituții diplomatice străine a Ucrainei pentru a organiza eliberarea lor”, se arată în modificările aduse legii.

Să ne amintim că la 23 aprilie, ministrul de externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, a confirmat rapoartele privind suspendarea prestării de servicii consulare bărbaților ucraineni în vârstă de mobilizare care se află în străinătate.

#Ucraina #pașapoarte #vârstă_militară

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button