EconomiePolitică

Ucraina s-a supărat pe Republica Moldova? Îi pregătește o interdicție a importurilor: A fost deja convenită!

Viceministrul Dezvoltării Economice, Comerțului și Agriculturii, Taras Kacika, a declarat că Ucraina se pregătește să impună o interdicție a importurilor din Republica Moldova ca răspuns la decizia de a impune restricții exporturilor agricole ucrainene. Decretul corespunzător este deja pregătit de Guvern.

„Am informat Chișinăul că orice restricție din partea Republicii Moldova va fi considerată un pas extrem de neprietenos și va atrage interzicerea imediată a tuturor importurilor din Moldova”, a spus el într-un comentariu adresat unui corespondent de la Pravda.

Kacika a adăugat că introducerea unei astfel de interdicții a fost deja convenită și este pusă în pregătire.

La 6 mai 2023, a devenit cunoscut faptul că Moldova a avertizat oficial Ucraina despre planurile de interzicere a importului de produse agricole ucrainene. În același timp, țara a promis că nu va bloca tranzitul mărfurilor pe teritoriul său.

Se menționează că Moldova intenționează să se alăture deciziei UE privind introducerea unei interdicții temporare a importului de grâu, porumb, rapiță și floarea soarelui din Ucraina. Ministerul Agriculturii al Republicii Moldova a explicat că este vorba de rămășițele mari de cereale din depozite, motiv pentru care fermierii locali încep să se îngrijoreze de disponibilitatea spațiului pentru depozitarea noii culturi.

#Moldova #Ucraina #interdicție_importurilor

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button