Război în Ucraina

Ucraina sărbătorește independența sub teroarea războiului. Popescu: Îi suntem recunoscători că Moldova nu e în pericol militar

Ucraina își sărbătorește pentru al doilea an independența în umbra războiului. Pe 24 iunie, se împlinesc 32 de ani de când țara vecină a adoptat Declarația de Independență față de Uniunea Sovietică. Cu acest prilej, ministrul de Externe, Nicu Popescu, a declarat că Republica Moldova își reafirmă „sprijinul și angajamentul neclintit față de suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internațional”, transmite sursa.

Șeful diplomației de la Chișinău a subliniat semnificația acestei sărbători pentru poporul ucrainean, mai ales în contextul războiului pornit de Rusia.

„Astăzi este o zi importantă pentru prietenii noștri ucraineni – Ziua Independenței. Este o sărbătoare cu adevărat simbolică, în contextul în care Rusia duce un război injust împotriva Ucrainei și atentează la independența și integritatea ei teritorială”, a spus Popescu.

Ministrul a remarcat, de asemenea, importanța curajului și capacității de rezistență a armatei ucrainene, care a contribuit la menținerea Republicii Moldova în afara pericolului militar: „În această zi, reafirmăm sprijinul și angajamentul nostru neclintit față de suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internațional. Republica Moldova este astăzi în afara oricărui pericol militar datorită curajului și a capacității de rezistență a armatei ucrainene, fapt pentru care îi suntem recunoscători”.

Nicu Popescu a dat asigurări că Moldova va continua să ofere Ucrainei „toată asistența posibilă, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul organizațiilor internaționale. Le transmitem vecinilor și prietenilor noștri că le suntem alături și le dorim pace și prosperitate”.

Pe 24 februarie 2023, se împlinește un an și jumătate de când Rusia a invadat Ucraina.

#Ucraina #independență #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button