Război în Ucraina

Ucraina și Rusia au făcut schimb de prizonieri de război. 36 de persoane s-au întors în Ucraina, 35 în Rusia

Autoritățile Rusiei și Ucrainei au efectuat un alt schimb de prizonieri de război, au declarat reprezentanții ambelor părți pe 23 noiembrie, transmite sursa.

35 de soldați și un civil s-au întors în Ucraina din captivitate, a declarat Andriy Yermak, șeful biroului președintelui Ucrainei. „Printre cei eliberați se numără tipii care l-au apărat pe Mariupol la Azovstal, precum și gardienii naționali capturați la centrala nucleară de la Cernobîl în primele zile ale invaziei”, a spus Yermak. Civilului eliberat, a spus el, i-a fost amputat un picior.

La rândul său, Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat că „în urma procesului de negocieri, 35 de militari ruși au fost returnați de pe teritoriul controlat de regimul de la Kiev”. Soldații eliberați vor fi trimiși la Moscova pentru tratament și reabilitare.

Denis Pushilin, șeful Republicii Populare anexate Donețk, numit anterior de Rusia, a declarat că pe 23 noiembrie a avut loc un schimb de prizonieri „după formula 35-35”. Potrivit acestuia, printre cei eliberați s-au numărat patru persoane din RPD și două din LPR.

#Ucraina #Rusia #schimb_de_prizonieri #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button