Război în Ucraina

Ucrainenii au tăiat elanul armatei ruse la vest de Lysychansk/Ce spune Ministerul britanic al Apărării

Ofensiva rusă este de amploare redusă la acest moment, ucrainenii resping cu succes atacurile de când au cedat Lysychansk deoarece linia de apărare a fost micșorată și întărită, afirmă Ministerul britanic al Apărării în evaluarea de sâmbătă dimineață, transmite sursa.

Ce spun serviciile secrete militare britanice:

  • Operațiunile ofensive rusești rămân reduse în ceea ce privește scopul și amploarea lor, luptele la vest de Lysychansk concentrându-se pe Siversk și Bahmut.
  • Acest lucru se întâmplă în ciuda afirmațiilor rușilor că au intrat la periferia orașului Siversk la începutul săptămânii. Rusia a făcut anterior afirmații premature și false privind reușitele.
  • Probabil că aceste afirmații au ca scop, cel puțin în parte, prezentarea de succese în fața publicului intern și întărirea moralului forțelor combatante.
  • Apărarea ucraineană a reușit să respingă cu succes atacurile rusești de când a fost cedat Lysychansk și linia defensivă ucraineană a fost scurtată și întărită.
  • Acest lucru a permis concentrarea forțelor și a tirurilor împotriva atacurilor rusești de mică amploare și a fost esențial pentru reducerea elanului Rusiei.

#Ucraina #război #Rusia #Ministerul_britanic_al_Apărării

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button