Război în Ucraina

Ucrainenii care au primit benevol pașapoarte rusești ar putea fi judecați. „Cad sub incidența legii privind trădarea de țară”

Administrațiile instalate de Federația Rusă în Ucraina în teritoriile ocupate continuă să elibereze acte rusești, însă acest proces este propagandistic și nu are nicio relevanță legală. Declarația aparține consilierului șefului administrației prezidențiale de la Kiev. Mihail Podoliak susține că „împărțirea în mod demonstrativ a zeci de pașapoarte rusești” în regiunile ocupate nu va dura în timp, pentru că Ucraina își va recupera teritoriile, transmite sursa

Declarațiile au fost făcute în ediția de miercuri, 14 septembrie, a emisiunii „Alternativa” de la TV8.

„Tentativele de a împărți pașapoarte rusești continuă și există un procent foarte mic, cca 5-7 procente, nu mai mult, de populație, care acceptă aceste pașapoarte. Acești oameni nu au o perspectivă a situației și nu înțeleg ce se întâmplă. Acum avem suficiente informații, potrivit cărora Rusia a blocat accesul în Rusia prin Crimeea pentru cetățenii care au primit pașapoarte rusești, începând cu anul 2014. Ei consideră că acești oameni pot prezenta pericol, îi consideră drept instrumente, care pot crea probleme pe teritoriul Rusiei”, a spus Mihail Podoliak.

În plus, pașapoartele rusești, eliberate pentru cetățenii din teritoriile ocupate de militarii ruși, nu vor fi recunoscute de către nicio țară, de aceea, spune Podoliak, deținerea documentului este inutilă. 

Totuși, Mihail Podoliak consideră că situația trebuie privită din punct de vedere legal în cazul ucrainenilor care acceptă benevol actele rusești. 

„Înregistrările video, în care oamenii spun cât de mult au așteptat armata de ocupație rusă, vor duce la aceea că acești oameni vor cădea sub incidența legilor cu privire la colaboraționiști în Ucraina și trădare de țară. Acești oameni ar putea fi judecați”, a mai spus Mihail Podoliak.

#Mihail_Podoliak #pașapoarte_rusești #ucrainenii #trădarea_de_țară

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button