Politică

Ultimele deplasări de serviciu ale Președintei Maia Sandu – câți bani a cheltuit Președinția

Administrația prezidențială informează că pentru ultimele vizitele de lucru a Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, au fost cheltuite aproximativ 40 de mii de lei. Conform sursei, cea mai scumpă vizită este cea din Franța, când șefa Statului a participat la Forumul Păcii.

Mai exact, pentru această deplasare, în perioada 11-13 decembrie 2021, au fost cheltuite 26,8 mii de lei, dintre care 9,3 mii de lei pentru cazare și 13,2 mii de lei pentru biletele de avion.

Potrivit informației, din cadrul delegației au făcut parte: Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și Secretarul General al Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Cristina Gherasimov.

O altă deplasare care se estimează la peste 8 mii de lei este cea în Regatul Belgiei, la Bruxelles, în scopul participării la lucrările Summit-ului parteneriatului Estic. Cheltuielile aferente deplasării acoperite din bugetul Președinției sunt de 8,2 mii de lei, dintre care peste 5 mii de lei au fost cheltuiți pentru procurarea biletelor de avion.

Cea mai ieftină deplasare de serviciu este cea făcută în România, în perioada 22-23 noiembrie 2021. Suma totală alocată pentru această deplasare este de 4,5 mii de lei.

Cheltuielile privind deplasările de serviciu în străinătate de către personalul Aparatului Președinției Republicii Moldova se estimează la 39,5 mii de lei.

tv8.md

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button