Politică

Un deputat al partidului aflat la putere în Moldova este obligat să-și predea mandatul din cauza unui scandal de corupție

Președintele Parlamentului Moldovei, Igor Grosu, i-a cerut deputatului PAS de guvernământ, Victoria Cazacu, să își predea mandatul, întrucât fiica ei ar putea fi implicată într-un scandal de corupție cu mită pe aeroportul din Chișinău, transmite sursa.

Președintele Parlamentului Moldovei s-a referit la perchezițiile efectuate de Centrul Național Anticorupție pe aeroportul Chișinău în cadrul unui dosar de corupție și luare de mită în care este implicată fiica parlamentarului Victoria Cazacu.

Potrivit acestuia, în ciuda faptului că ea este prezumată nevinovată până la proba contrarie în instanță, astfel de cazuri „umbrează și subminează lupta noastră împotriva corupției”.

“În asemenea împrejurări, Victoria Cazacu trebuie să-și predea mandatul. De asemenea, fracțiunea parlamentară PAS va lua toate măsurile pentru a o exclude din organele parlamentare și din fracțiune. Corupția este o amenințare serioasă pentru țara noastră și nu vom tolera astfel de cazuri”, spuse Grosu.

Raportând perchezițiile efectuate în dimineața zilei de 1 aprilie pe aeroportul din Chișinău, Centrul Național Anticorupție a spus că oficialii vamali au cerut pasagerilor de la 50 la 1.000 de dolari pentru permisiunea de a importa și exporta mărfuri din Moldova ocolind taxele vamale.

Duminică, oamenii legii sârbi au raportat reținerea unui cetățean ucrainean la intrarea în țară, care a fost găsit cu o sumă uriașă de bani ascunși în euro.

S-a raportat anterior că procurorii maghiari investighează acuzații de tentative de influențare a unui caz de luare de mită în guvernul lui Viktor Orban și l-au audiat și pe fostul ministru al Justiției Judit Varga ca martor.

#corupție #Grosu #Cazacu #PAS

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button