Internaţional

Un nou anti-record de decese cauzate de Omicron în Australia: 74 decese în 24 de ore

Australia a înregistrat, marţi, un nou record de decese. După ce rata de spitalizare a crescut dramatic, ţara se confruntă cu cel mai grav focar de COVID-19, alimentat de varianta Omicron, notează Reuters, preluat de Yahoo News.

În total, în ultimele 24 de ore, în statele New South Wales, Victoria şi Queensland au fost înregistrate 74 de noi decese, depăşind decesele de săptămâna trecută, când joi, la nivel naţional au fost raportate 57 de decese, arată datele oficiale, transmite sursa.

„Astăzi, este o zi foarte dificilă pentru statul nostru”, a declarat Dominic Perrottet, premierul din New South Wales, în timpul unei conferinţe de presă, când statul a raportat 36 de decese, un nou maxim pandemic.

Cu toate acestea, Perrottet, care a exclus în mod constant orice restricţie de limitare a răspândirii coronavirusului a declarat că spitalele pot face faţă în continuare numărului mare de internări: „În ciuda provocărilor, aceste date nu sunt unice pentru restul lumii”, a spus el.

De asemenea, pe fondul creşterii numărului de spitalizări, statul Victoria a declarat, marţi, un „cod maro” în spitale. De obicei acest cod este rezervat pentru urgenţele pe termen mai scurt, care ar da posibilitatea spitalelor să anuleze serviciile de sănătate care nu sunt considerate urgente. În acelaşi timp, personalul din spitalele aflate sub acest cod nu îşi pot lua concediu.

Autorităţile au declarat că tinerii nevaccinaţi reprezintă un „număr semnificativ” din aceste noi internări.

Chiar dacă statele caută să evite blocajele şi să menţină afacerile deschise, încrederea consumatorilor australieni a fost afectată săptămâna trecută, a arătat un sondaj realizat marţi de ANZ.

Australia a raportat aproximativ 1,6 milioane de infecţii de când a început pandemia, dintre care aproximativ 1,3 milioane au avut loc în ultimele două săptămâni. Numărul total de decese a fost de 2.757.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button